marți, 27 iulie 2010

Raul – un adevarat simbol al fotbalului


Dupa 16 ani petrecuti la Real Madrid in care a devenit un jucator de legenda al clubului, multi au numit clubul Raul Madrid si datorita faptului ca acest jucator a fost atat de important si decesiv pentru cel mai mare club al secolului trecut.
Dar acum Raul a ales sa plece in alt campionat, alt stil de joc cel mai probabil va semna cu Schalke 04 pentru 2 sezoane. Cariera sa la Real Madrid a fost una superba si demna de urmat de alti copii care vor sa devina fotbalisti mari. Inca tin minte cand eram mai mic si ma uitam la tv la meciurile din Champions League si admiram acest jucator care marca pe banda rulanta intr-o echipa Real Madrid care era plina de multe vedete insa tot el a fost “El Capitan “ care impunea respect cand intra in vestiar si pe teren. A dat tot ce a avut mai bun pentru tricoul alb de foarte multe ori golurile sale fiind decesive. Inca nu stie daca lui Raul i sa cerut s-a cerut sa plece de la acest club pentru ca nu mai avea loc de ceilalti care se cred mari vedete sau a fost pur si simplu alegerea lui, oricum eu cred ca la 33 de ani a plecat in glorie de la acest club castigand foarte multe trofee care daca ar fi sa le notez toate mi-ar mai trebui vreo 2 pagini de blog. Sa nu uitam ca este si recordman-ul de selectii si la nationala Spaniei cu 102 selectii si 44 de goluri.
Despre Raul nu s-a scris niciodata intr-un ziar de scandal, el e un om care intotdeauna isi vede de treaba lui, un familist convins, nu am vazut niciodata sa se scrie prin ziar despre el, ca ce masina si-a luat Raul sau ca ce fotomodel ar umbla prin patul lui, ceea ce nu pot sa zic despre multi alti jucatori. Pur si simplu el si-a vazut de treaba lui atat pe teren unde nu facea scandal sau teatru ca altii, dovada ca nu a fost niciodata eliminat in cariera lui ! ... cat si in afara terenului unde este un exemplu demn de urmat. Si totusi acest mare jucator dupa parerea mea nu a castigat niciodata Balonul de Aur chiar daca eu cred ca il merita. Dar in viata nu toate ies asa cum ne dorim, poate acesta este si unul dintre regretele lui, faptul ca nu a castigat Balonul de Aur pentru ca in rest a castigat tot ce ce se putea castiga cu clubul sau trofee individuale.
Ieri dimineata Raul si-a luat ramas bun de la acest club intr-o festivitate care a avut loc pe stadionul Santiago Bernabeu, insa un lucru care m-a deranjat a fost numarul mic de spectatori care au venit sa il vada pentru ultima data pe Raul, mult mai multi au venit la prezentarea lui Ronaldo sau a lui Kaka ceea ce nu mi se pare un lucru frumos, Raul merita mult mai mult. Vizibil emotionat Raul nu s-a putut abtine sa nu verse cateva lacrimi atunci cand a facut un ultim tur al stadionului, si la conferinta le-a multumit tuturor pentru sprijinul pe care l-a primit in anii petrecuti la Real Madrid si a spus ca Real Madrid va ramane mereu in inima lui, va ramane mereu un madridista.
Acum pentru Raul incepe un nou capitol in cariera sa de fotbalist, insa sa nu uitam ca el va continua in fotbalul de mare performanta si speram sa il vedem si la anul marcand goluri in Champions League si in campionatul unde va juca. Sa nu uitam ca si pentru Real Madrid se incheie un capitol din istorie odata cu plecarea lui Raul si a lui Guti care si el un mare jucator crescut de Real si-a anuntat plecarea cu o zi mai devreme.
Chiar daca eu nu sunt un fan al acestei echipe intotdeauna simpatizam asa putin din cauza lui Raul pentru ca asa un jucator nu vedem in fiecare zi. Port un mare respect pentru acest jucator si de aceea ii doresc multa sanatate si multe succese la noua sa echipa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu